Mandelmjölk

Hemmagjord nötmjölk packad med näringsämnen och bra ingredienser
1 L
Ingredienser:
  • 3 dl ekologiska naturella mandlar
  • 1 L vatten
  • Ekologiskt vaniljpulver
  • En färsk dadel
Såhär gör du:
  1. Blötlägg mandlarna i ca 6-12 timmar.
  2. Skölj mandlarna och häll ner i en blender. Fyll sedan blendern med en liter vatten. Mixa på hög hastighet i 1-2 minuter.
  3. Ta fram en större skål och en nötmjölkspåse (eller silduk) och sila mjölken. Pressa ut all vätska så det bara finns rester kvar av mandlarna i påsen. Töm påsen och skölj ur mixern.
  4. Häll tillbaka den silade mjölken ner i mixern. Häll in en nypa vaniljpulver och en färsk dadel (ta ut kärnan först).
  5. Mixa en ytterligare gång på hög hastighet i 1-2 minuter.
  6. Nu är mjölken färdig att hällas upp i valfri flaska eller kanna. Den håller sig färsk i ca 5 dagar. Detta är ett oslagbart alternativ till färdigköpt nötmjölk då den är helt fri från konstiga tillsatser, innehåller större mängd mandlar, smakar betydligt bättre och är mycket billigare. Njut!
Fler hälsosamma recept: