Världens mest näringspackade kanelbulle - i gröt form
1 portion
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 dl hemmagjord mandelmjölk
1 krm ekologiskt vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
En mogen banan
Vita mullbär
1/2 hackade torkade dadlar
En färsk dadel
Vanligt mandelsmör
Vitt mandelsmör på skalande mandlar
Chiafrön
Honung
Rostad kokos
Såhär gör du:
I en skål, mosa bananen med gaffel
I en liten kastrull på medelvärme häller du i 1 dl havregryn, följt av 2 dl mandelmjölk. Häll i en nypa vaniljpulver, en tesked kanel samt ett kryddmått kardemumma. Rör om.
När det börjar puttra lägger du i den mosade bananen, rör om så att allt är blandat. Låt puttra och rör regelbundet om.
Efter en stund häller du i en halv deciliter hackade torkade dadlar. Rör om och låt puttra. Jobba upp en tjock konsistens.
Efter några minuter lägger du i den färska dadeln på hälften. Se till att plocka ut kärnan innan du lägger ner den i gröten. Rör om.
Mot slutet rör du ner vita mullbär. Mängd utifrån tycke. Jag tar nästintill en halv deciliter.
När gröten har fått en tjock konsistens tar du av den från plattan och häller ner den i en skål.
Häll vanligt mandelsmör så väl som det vita mandelsmöret över gröten. Drissla över lite honung för extra sötma.
Toppa med lite extra kanel, mandelmjölk, mullbär, chiafrön och rostad kokos.
Redo att avnjutas. Denna gröt är i princip bättre än en riktig kanelbulle. Den är godare, nyttigare, och näringsrikare. Vad mer kan man be om?